Od 01.12.2016. na snagu stupa novi ICANN pravilnik za transfer domena .com, .net, .org, .info, .biz u kojem su između ostalog definirane nova pravila kod izmjene kontakt podataka vlasnika domena.

Promjenom kontakt podataka vlasnika domene smatraju se izmjena Imena i Prezimena vlasnika, naziv tvrtke i e-mail adrese.

Svaka izmjena Imena vlasnika i/ili naziv tvrtke morat će se autorizirati tako da će registar na e-mail adresu vlasnika domene slati autorizacijski e-mail u kojem će vlasnik putem poveznice autorizirati nove unesene podatke.

Ako vlasnik domene mijenja e-mail adresu u neku novu, registar šalje autorizaciju na staru e-mail adresu i novu e-mail adresu, obje autorizacije moraju biti potvrđene putem dobivenih poveznica kako bi se izmjena odobrila.

Što ako moja stara e-mail adresa ne radi ili ne postoji više?

Ako vlasnik mijenja e-mail adresu a stara e-mail adresa ne radi ili ne postoji registru je potrebno poslati Zahtjev kao i neki valjani ID dokument. Primjer Zahtjeva možete zatražiti putem naše korisničke zone.

Važno je spomenuti, čim se pokrene postupak izmjena kontakt podataka vlasnika domene domena se zaključava od strane registra sve dok se ne autorizira izmjena.
U periodu postupka kada je domena zaključana (maksimalno 60 dana) domena se ne može transferirati ili zatražiti ponovnu izmjenu.
Ako jedna strana odbije zahtjev za izmjenom kontakt podataka proces se otkazuje i domena automatski otključava.Subota, Studeni 19, 2016

« Natrag